mandag den 18. december 2017

Sjusk fra Google

Google lancerede tidligere i år en række nye funktioner til virksomheder, men der er sjusk i flere af dem, der gør, at vi reelt ikke kan bruge dem.


Den mest spændende nyhed var Team Drives og Google Drive File Stream, som skulle erstatte vores store filserver. Google Drive ville klare det hele og hente/gemme filer dynamisk, når der var brug for dem.


Den del fungerer også godt, men problemet er, at Google har glemt en rolle. I Team Drives (Fællesdrev på dansk) kan man vælge rollen Fuld, hvilket betyder administrator. Får brugerne den rolle, kan de ødelægge alle fælles drev. De kan fjerne sig selv eller deres afdelinger.


Næste trin i roller er redigér rollen. Det virker fint, men den har den begrænsning, at brugerne kun kan uploade. De kan ikke slette filer, de selv har lavet - og de kan ikke engang flytte filer fra en mappe til en anden.


Google har “glemt” rollen modify, der er standard på en filserver. Det betyder, at Team Drives og Google Drive File Stream ikke kan erstatte en filserver endnu.


En anden nyhed fra Google var det nye Sites, der typisk bruges til intranet. I første omgang havde Google glemt søgning. Man tror ikke sine egne øjne men jo, Google brugte noget der ligner seks måneder på at levere søgning til produktet.


Det er med nu, men Google har glemt private intranet. Enten er et intranet offentligt for hele verden (public) eller også er det offentligt for hele firmaet (domænet). Vi - og sikkert mange andre - har brug for intranet til afdelinger eller grupper.


En work-a-round er at lade være med at offentliggøre intranettet og styre adgang via mappen, men så virker søgning ikke. En work-a-round for det er så at bruge Google Cloud Search, der søger på tværs af hele ens Gsuite.


Men det er ikke gode løsninger i længden.

Se: Google som filserver

Ingen kommentarer:

Send en kommentar