torsdag den 4. maj 2017

Hifi over Chromecast Audio

Jeg vil gerne bruge streaming tjenester til musik ligesom alle andre, men en gang i mellem vil jeg gerne lytte til musik, der ikke er komprimeret. Jeg gider ikke sætte en gammeldags cd-afspiller op, og jeg vil ikke betale det dobbelte for Tidal Hifi (næsten 200 mod normale 100 kroner pr. måned). Løsningen for mig er Hi-Fi Cast Premium.

Tidal Hifi er ellers en fantastisk tjeneste, da den streamer lyd ukomprimeret. Alle de andre kendte som Spotify, Yousee Music, Google Music etc sender lyd i typisk 320 Kbit/s MP3. 

Men så meget musik lytter jeg heller ikke til, så næsten 200 om måneden er for meget.

Du kan rippe dine gamle cd'er i ukomprimeret format som for eksempel FLAC, men de fleste afspillere til Android, der kan klare FLAC, understøtter ikke streaming til Chromecast Audio, og så er man ikke kommet videre.

Løsningen er Hi-Fi Cast Premium, som der findes en gratis udgave af, men for sølle 16 kroner får man Premium udgaven uden begrænsninger. Programmet understøtter streaming af lyd fra mobilen selv eller fra UPnP/DLNA enheder, hvis du har en sådan.

Visse routere kan udvides til UPnP/DLNA med en simpel harddisk, men du kan også bruge en NAS eller en computer til det.

Programmet fungerer bare. Og brugergrænsefladen er super simpel og god ligesom andre kendte programmer til musik.

Jeg skrev for nylig om optisk kabel til Chromecast Audio, som også er en vigtig udvidelse til ordentlig lyd, hvis du bruger visse surround receivere.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar