onsdag den 22. marts 2017

Google Drev som filserver

Google Drev er en fantastisk ting for vores firma, fordi det giver så mange fordele. Men der er også ulemper, som Google nu gør noget ved.

For det første skaber de mere end én million filer, som vi har i Google Drev, et kæmpe kaos. 100+ konti med 1 million+ filer, der deles på kryds og tværs skaber ikke overblik eller struktur. Her er gamle filservere bedre.

Men Google lancerer nu fællesdrev, der reelt er delte mapper som før - men nu med fælles ejerskab til filerne.

Den næste nyhed, som desværre ikke er rullet ud endnu, er Drive File Stream, der fjerner en anden stor ulempe.

I dag skal man synkronisere de filer, som man vil have på sin computer, og det giver jo ikke mening, hvis man har mange fælles GB eller TB. Det er der ikke plads til.

Drive File Stream gør det muligt at arbejde på fælles filer dynamisk. Google vil dynamisk hente filen, åbne den, lade dig ændre den - og synkronisere den tilbage til Google Drev igen. Alt dette uden at du skal gøre noget, og uden at du skal konfigurere synkronisering.

Det betyder, at den uendelige plads på Google Drev (som betalende kunder har), nu bliver brugbar for alle uanset hvor små harddiske eller SSD'er, som de har. Google Drev kommer til at fungere som ægte filserver.

Google skal ikke have ros for at opfinde dette. Box.net har kunnet det længe, og Dropbox annoncerede noget tilsvarende for en måned siden, men for os, der satser på GSuite er det en stor nyhed.

På mit arbejde kan vi nedlægge den største server i samlingen, når dette er ude.

Google har i øvrigt købt programmet AppBridge, der også kommer med i puljen. Det program vil gøre det muligt at flytte en filserver med alle indstillinger og rettigheder til Google Drev.

Opdateret 1. maj 2017: Jeg har nu testet Google Drive File Stream i et par uger, og det virker overbevisende. Google har fået godt styr på konflikter. Hvis to personer for eksempel skriver i samme Word dokument samtidigt, så bliver sidste version gemt, men den version, der blev overskrevet, kan man finde i versioner i Google Dokumenter.

Der er en fejl i Windows-versionen, der betyder, at skærmen genindlæser alle vinduer og ikoner cirka en gang i minuttet, men det er en kendt fejl, som Google lover at fixe snart.

Jeg mangler kun test af ydelse, når produktet reelt er færdigt. Jeg ved endnu ikke, om det virker godt med for eksempel InDesign filer på 50 MB+.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar