tirsdag den 21. marts 2017

Drev med i Google Vault

Det er længe siden, at man har hørt om nye enterprise-løsninger fra Google, der det sidste år primært har interesseret sig for private dimser og konkurrence med Apple, men for en uge siden kom der gang i sagerne med en lang række nyheder. 

En af disse er den nye Vault. Google har længe haft evig backup af alle mails i Vault, hvis man kører GSuite, men nu har man langt om længe fået filer med fra Google Drev.

Det betyder, at man kan gemme en kopi af alle mails og filer, uanset hvor meget der bliver slettet hos brugerne. Og man kan let søge og genetablere disse mails og filer.

Let er dog så meget sagt, for Googles teknologi er reelt ikke bygget til at være en backup men derimod en tjeneste, der skal kunne bruges til at dokumentere adfærd som har ansat A modtaget mail B. Og det giver store minusser. Skal du finde en mail eller fil og genetablere den, så er det let og simpelt.

Men er du for eksempel ramt af ransomware og skal genetablere en mappe og alle undermapper, ja så hjælper Google Vault ikke meget. Det kan lade sig gøre, men det vil tage meget lang tid, da hver fil eller mail skal søges frem individuelt.

Google kan heller genskabe hverken mail eller filer direkte tilbage til GMail eller Drev. Du kan kun downloade dem, og her bliver Google Dokumenter for eksempel lavet om til Microsoft format.

Igen - Google har skabt løsningen til dokumentation - ikke backup.

Vi har længe brugt Backupify i stedet. Det er en tjeneste, der koster cirka 3 dollar pr. bruger om måneden. Det er en rigtig backup. Her kan man genetablere direkte tilbage til GMail eller Drev (eller downloade).  Og backup ligger hos Amazon og altså ikke hos Google, hvis man går op i ikke at have alle æg i samme kurv.

Backupify kan også bruges til at tage en komplet backup af en medarbejder, når denne stopper - og genetablere det hele, hvis medarbejderen vender tilbage. Det virker, men det er langsomt og fylder. Man kan naturligvis bevare kontoen hos Backupify, men så koster det 3 dollar om måneden.

Her har Google en bedre løsning med former-employees i netop GSuite, der betyder, at vi nu kan bevare alle data på medarbejderne helt gratis - og bare fjerne deres licens. Det tager få sekunder at stoppe en medarbejder eller genetablere denne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar