fredag den 6. november 2015

Yousee er håbløs på Chromecast

Jeg skrev for nylig, at fremtidens tv kunne blive leveret af nye tjenester som Chromecast og Apples AirPlay - se Chromecast er vejen frem

Det er stort set allerede virkelighed. Både DR's app og YouSee tv app understøtter for eksempel Chromecast med live (flow) tv, men det er bare virkelig dårligt.

Umiddelbart ser det hele jo fint ud. Du kan læse anvisningerne fra YouSee her. Du behøver ikke at trække antennekabler til dit tv. Bare du har en Chromecast (eller et AppleTV), ja så kan du se alle dine kanaler via internet i stedet for de gamle kabler.

Du skal naturligvis stadig betale for din tv-pakke til Yousee, du skal stadig købe internet gennem dem - og du skal stadig betale din licens, så det er ikke besparelser, du skal gå efter.

Men tilbage til problemet - kvaliteten er virkelig dårlig. Det er ikke en "anelse", som man kan leve med. Mit nærmeste familiemedlem kommenterede det som, at det var som at se tv i 1980'erne. Der er absurd stor kvalitetsforskel på billedet, og du vil næppe kunne leve med det, hvis du har vænnet dig til et pænt HD billede.

Det er en ommer Yousee, og nej, det er ikke Chromecasts skyld. Netflix og HBO har ingen problemer med at levere en god billedkvalitet.

Opdateret 20. juni 2016: Jeg har netop prøvet igen, og nu virker det. Kvaliteten er nu helt som tv-signalet fra Yousee. Årsagen til, at jeg testede igen, var at tv-signalet forsvandt i mange timer på dele af Sjælland. Har man Chromecast (eller et Android tv, hvor det er indbygget) kan man altså se tv alligevel, da signalet så kommer fra internet og ikke Yousees kabler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar