onsdag den 30. september 2015

Pixel fra Google og mere Nexus

Google annoncerede også en ny "computer" kaldet Pixel C i går. Det er grundlæggende en Android tablet på 10 tommer med tastatur. Den skal naturligvis konkurrere med Microsoft Surface og Apples nye iPad Pro.

Det er overraskende, at navnet Pixel bliver brugt til en Android enhed. De ældre udgaver kører nemlig ChromeOS. Det er også overraskende, at der ikke er en partner med i produktionen som HTC eller Samsung. Den er lavet alene af Google. Der plejer ellers at være partnere med Nexus enheder, men denne her har også fået serie-navnet Pixel og altså ikke Nexus.

Google har skrevet, at den er ude til julehandlen, men her i Danmark skal vi nok lige vente og se. Eftersom den hænger tæt sammen med sit tastatur, så er det ikke sikkert, at der kommer enheder med de besværlige æ, ø og å, så det kan være, at Google går helt uden om Danmark. Tastaturet til Nexus 9 kom aldrig på dansk.

Google lancerede også to nye mobiler i går - Nexus 6P (Huawei) og Nexus 5X (LG). Begge kommer med Android 6.0, som jeg glæder mig meget til på grund af bedre sikring af privatliv.

Se også: Glæd dig til Android M

Vi andre kommer til at vente lidt mere på opdateringen af styresystemet. Google begynder at rulle den ud 5. oktober til ældre Nexus-enheder (dog ikke alle), mens andre må tjekke producenternes hjemmesider fx Samsungs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar