tirsdag den 9. juni 2015

Glæd dig til Android M

Google har løftet sløret for Android M, der skal afløse den nuværende generation L (Lollipop eller version 5). Der er mange nyheder på vej, men der er især én, du skal holde øje med. Det er sikring af dit privatliv.

I dag er der ingen begrænsninger for apps, der vil snage. Du har sikkert set, at mange apps beder om lov til alt muligt, når du installerer dem, og du kan ikke komme videre uden at acceptere dette.

Det betyder for eksempel, at Facebook og (Facebooks) Messenger vil have lov til at læse alle dine SMS beskeder (og rette dem og sende SMS på dine vegne). 

Det giver ikke mening, men sådan er Android desværre i dag. Apple har ikke samme problemer på iOS (iPhone og iPad), der har styr på det. Hvis du vil ændre det på Android i dag, kommer du på hårdt arbejde. Du skal for eksempel roote din mobil og installere programmet xprivacy, der kan netop det. Men det virker ikke på alle mobiler endnu, og det er meget besværligt.

Se også: Root af Android mobil

Du kan også installere Cyanogenmod eller købe en (den eneste) mobil, der har det, hvilket er OnePlus One. Det klarer også opgaven.

For mig at se kan det kun gå for langsomt med at få den version ud, så vi kan få en smule privatliv tilbage. 

Jeg vil i øvrigt i den forbindelse anbefale programmet Ghostery til Android, der er en modificeret Chrome browser, der netop fjerner alle tracking cookies (der sporer dig) og i øvrigt også alle reklamer. Den findes også som udvidelse til Chrome browseren til din pc. Der er også en version til iOS, men den har desværre problemer på i hvert fald iPad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar