tirsdag den 28. april 2015

Udskift Yousee router

Jeg er egentlig godt tilfreds med Yousee internet, men jeg hader firmaets medfølgende routere. De virker efter min overbevisning ganske enkelt ikke. Jeg har i en kortere periode fejlmeldt dem og fået dem udskiftet tre gange, men lige lidt hjalp det. Løsningen er at skifte en dims.

En anden løsning kunne naturligvis være at finde en anden leverandør af internet, men jeg foretrækker Yousee af flere grunde: Høj hastighed, mulighed for at se sine tv-pakker på tablets som iPad og mulighed for at få gratis musik (i mit tilfælde millioner af numre fra Yousee Music på min Sonos boks). Det kan de andre ikke - slet ikke til samme pris.

De problemer, som jeg oplevede var, at det trådløse net faldt ud nærmest hver anden eller tredje dag. Mit 5 GHz netværk forsvandt stort set hver dag. Og de indstillinger, jeg havde lavet i systemet, blev i øvrigt nulstillet hver dag (jeg havde ændret krypteringen). Det var ikke til at holde ud.

Men tilbage til løsningen. Jeg har købt en billig trådløs router, der nu sidder uden på Yousees forfærdelige Netgear CG3200 produkt. Du kan få sådanne for cirka 300 kroner og op, men kig dig for, for der er mange forskelle. Jeg valgte Linksys E2500, der er meget billig - men som kan både 2,4 GHz og 5 GHz, hvilket mange andre billige ikke kan.

Denne router sættes uden på Yousees, og derefter slår man wifi fra på Yousee boksen. Det er simpelt nok, men forbered dig på en slem brugergrænseflade fra Yousees produkt. Men det kan lade sig gøre. Det betyder så, at Yousee nu står for et kablet netværk (og selve internet-forbindelsen), hvilket produktet åbenbart godt kan klare stabilt. Til gengæld står min Linksys nu for wifi, hvilket bare kører.

Det kræver en ekstra dims, der skal have strøm og kables til Yousees router, hvilket er irriterende, men det er prisen. Du kan nøjes med at købe et access-point, for det er egentlig det, du skal bruge, men det danske marked rummer ikke mange af dem, men til gengæld er der en overflod af trådløse routere.

En trådløs router kan mere, end du har brug for, men det betyder ikke så meget. Den kan godt fungere som simpelt access-point.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar