fredag den 24. april 2015

Jeg elsker Android Wear (trods alt)

Jeg elsker mit nye Motorola Moto 360 ur, selvom jeg bestemt ikke regnede med, at jeg ville. Da jeg først læste om Android ure, syntes jeg, at de virkede latterlige. Ekstrem dårlig batterilevetid, dårlig byggekvalitet og så videre. Men jeg trækker det hele tilbage.

Jeg fik Motorolas ur i gave, og jeg har ikke kigget tilbage, selvom jeg havde et dyrt mekanisk Omega ur, der bare har virket i 20 år.

Ja, det skal lades op hver nat, men man skal ikke forbinde kabler eller andet besværligt i hvert fald ikke med Motorola. Det skal blot ligge i en skål, så lader det op trådløst. Og det kan holde batteri en hel dag. Skal man på ferie eller bare tur i weekenden, ja så må man have oplader med eller droppe uret de dage.

Moto 360 har en masse smarte funktioner, jeg ikke har prøvet endnu. Jeg gider reelt ikke fitness-programmer eller andre apps. Men jeg er vild med notifikationer fra min mobil. 

Jeg får alle sms'er, mails, beskeder fra Facebook Messenger og kalender-påmindelser på armen. Det betyder, at jeg under møder hurtigt kan overskue, om indgående beskeder er vigtige - eller jeg i andre situationer skal hente min mobil eller computer. Jeg kan også se, hvem der ringer.

Nogle vil sikkert synes, at det giver mere stress, men jeg synes, at det giver mindre. Nu kan jeg umiddelbart vurdere, om jeg skal bekymre mig. Jeg ved med det samme, om den indgående besked (og lyden fra mobilen) er vigtig eller ej.

Android har automatiske beskeder, der popper op i bunden af skærmen, som man kan trække helt op. En del er disse er ret gode såsom minutter til næste møde, men en del andre er ret ligegyldige som Fitness. Og der er ikke mange muligheder for at justere disse ting. Men det kan man leve med.

Motorola Moto 360 tænder skærmen, man drejer armen op foran øjnene - eller trykker på skærmen. Ellers er skærmen sort som natten. Uret kan næppe leve mange timer, hvis skærmen skal være tændt hele tiden. Jeg håber, at producenterne får bedre styr på batteriet, så man kan se klokken hele tiden. Hvis du går meget op i den detalje, bør du kigge på LG's G Watch R, der netop kan vise klokken hele tiden. De to ure har hver deres fordele og ulemper.

Byggekvaliteten lugter af mobil og ikke af ur, og det betyder meget dårligt glas. Jeg har købt bekyttelsesfilm til glasset, men man skal nok ikke forvente lang levetid sammenlignet med traditionelle ure. Men det forventer man vel heller ikke. Udviklingen går forrygende hurtigt her, så en levetid på op til to år er nok maksimum. Det skal man så have med i budgettet, hvis man som mig kommer fra et ur, der har klaret 20 år.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar