mandag den 15. december 2014

Unroot af LG G2

Jeg skrev for nylig, hvor let det var at roote en LG G2 mobil med Towelroot. Det var dog noget sværere at komme tilbage for mig.

Problemet er, at en rootet mobil ikke kan få OTA opdateringer (altså opdateringer Over The Air). Og der er ingen kære mor, der er ingen snydemetoder. Har du rootet din mobil, må du selv skaffe opdateringer eller lægge andre ROM'er på. Og det er for nørder.

Den opdatering, som lå i kø fra LG, var ikke så interessant. Det er bare opdateringer til et par programmer. Men om kort tid forventes Android 5.0 (Lollipop), og den vil ikke kunne installeres OTA, hvis den anden hang foran.

Jeg prøvede først at afinstallere alle root-programmer som Xposed. Derefter kørte jeg funktionen Complete Unroot i SuperSU. Det virkede sådan set fint nok. Testen bagefter viste, at min mobil ikke længere var rootet.

Men jeg kunne ikke køre OTA opdateringer. Derefter tog jeg det tunge skridt og valgte at gendanne fabriksindstillingerne. Det sletter hele telefonen, så det tager timer at installere og konfigurere alt igen. 

Men lige meget hjalp det. OTA virkede stadig ikke. Sidste skud i bøssen virkede heldigvis, og det var at downloade LG's opdateringsprogrammer til en pc og gøre det derfra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar