torsdag den 4. december 2014

Google Play til din gamle musik

Tjenester til dine gamle cd'er eller købte musik-filer har ikke længere så stor værdi, hvis man alligevel er gået til Spotify, Wimp eller har TDC Musik med i sit abonnement. Men har man et gammelt arkiv, man gerne vil have adgang til, så er Google Play Musik en ret god løsning.

Googles tjeneste tilbyder også spis-alt-hvad-du-kan for lidt under 100 kroner om måneden som de andre, men Google tilbyder desuden, at man kan uploade op til 20.000 numre, som man derefter kan afspille på sin computer, sin Android mobil eller for eksempel på sit Sonos anlæg i stuen. Ja, iPhone og iPad er ikke på listen.

Man kan streame til maksimalt 10 enheder, hvoraf fire kan fjernes om året. Google gør sig ikke engang umage for at tjekke, om det er pirat-kopieret musik. På mange måder ligner det Apples iTunes - bare stort set uden begrænsninger - og uden at man skal have det synkroniseret på en computer. Det hele kan ligge i skyen.

Man behøver ikke engang at installere et program til formålet, selvom Google også har det. Det hele kan køre i en browser - selv upload og afspilning.

Det indbyggede format er MP3 i op til 320 Kbit/s. Hvert nummer må ikke fylde mere end 300 MB. Man kan godt uploade andre formater som FLAC og AAC (fra iTunes), men numrene bliver så konverteret til MP3.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar