mandag den 29. september 2014

Super let root af Android mobil

Det har været ganske besværligt at "roote" sin Android mobil. Man har typisk skulle downloade tvivlsomme programmer og installere disse via USB-kabel på mobilen. Tit skulle man også acceptere, at telefonen blev slettet, og gik projektet galt, risikerede man reelt en død mobil.

Nu er der kommet en ny metode, der er super let. Alle kan finde ud af det. Mobilen bliver ikke slettet. Og går det galt, vil mobilen ikke være ødelagt. Programmet vil bare fortryde handlingen. Man skal dog huske på, at der ikke er garantier her. Det er på egen risiko.

Den nye metode hedder Towelroot. Først skal man gå ind i indstillinger på sin mobil og acceptere installation af programmer, der ikke kommer fra Google Play. Dernæst skal man gå til siden towelroot.com i sin mobile browser. Der skal man klikke på det store røde ikon, der er i billedet, og køre det program, der hentes automatisk.

Det er det hele! Nu er mobilen rootet, og du har adgang til alle de hemmelige indstillinger, du normalt ikke må røre. Det betyder, at du for eksempel kan afinstallere programmer, du normalt ikke kan - såsom alt det bloatware, der følger med din mobil. 

Jeg har en LG G2, der desværre er proppet med tåbelige programmer, men dem er jeg kommet af med nu.

En vigtig detalje er, at har du root adgang, så har alle programmer det også. Det skal stoppes. Ellers kan et hacket program få adgang til alle dine data. Man skal installere et program, der spørger dig om lov hver gang nogen (et program eller dig selv) ønsker root adgang. Det gør SuperSU.

Når du har root adgang, kan du installere andre programmer, der kræver root og giver dig nye muligheder. Programmet Root Browser giver dig for eksempel adgang til hele filsystemet, så du kan slette de hemmelige ting. 

Hvis du helst ikke vil pille direkte i filsystemet, kan du også installere programmer, der kan afinstallere blotware lidt mere brugervenligt. Det kan System app uninstaller.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar