onsdag den 11. juni 2014

Sådan kan NSA læse dine mails og dokumenter

Hvis du bruger amerikanske tjenester fra Google, Amazon, Facebook, Dropbox, Microsoft eller Apple, ja så må du regne med, at de amerikanske efterretningstjenester som NSA kan se alt, hvad du gør. Uanset hvad de lover, så prøv at læse denne artikel:


Der er god grund til at tro, at den er rigtig. NSA har en hemmelig og direkte adgang til alle dine data og al din kommunikation.

De store amerikanske tjenester har ellers bedyret, at de ikke udleverer data til NSA eller andre, men artiklen forklarer fint, hvad der sker bag forhænget. 

I USA kan NSA og FBI kan hente "hemmelige" dommerkendelser til aflytning. De er så hemmelige, at de berørte ikke må fortælle, at de er blevet tvunget til det.

Microsoft, Google, Apple og de andre siger altså det, som de må ifølge lovgivningen - men det er ikke korrekt.

I første omgang kræver NSA ved hjælp af en sådan hemmelig dommerkendelse at opsætte aflytningsudstyr direkte hos de amerikanske firmaer. Det kan aflytte al kommunikation i real-tid, der går ind og ud hos firmaet.

Hvis det amerikanske firma prøver at hjælpe sine kunder med ekstra sikkerhed såsom kryptering, så kommer NSA igen med endnu en hemmelig dommerkendelse, der kræver, at de udleverer nøglerne til denne kryptering.

Og så kan NSA igen lytte med på alt - uanset om det er beskyttet eller ej. Problemet er reelt de forholdsvis nye antiterror-love, der er gennemført ikke bare i USA men også i Europa og Danmark.

Alt er hemmeligt, og accepterer du ikke kravene, bliver du sat i fængsel for foragt for retten. Og du må heller ikke fortælle noget om det. Valget kan blive fængsel (indtil du efterkommer kravet) eller luk dit firma.

Det kræver naturligvis, at NSA eller FBI overfor domstolen kan sandsynliggøre, at bare én formodet terrorist eller whistleblower er kunde på sitet, men så får de også adgang til alle kunders data. Lavabit havde 410.000 kunder men én af disse var Edward Snowden, og det gav adgang til alle kunders data.

Google, Apple, Microsoft og så videre har millioner af kunder, men NSA og FBI skal altså blot sandsynliggøre, at en af disse er værd at overvåge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar