torsdag den 26. juni 2014

Microsoft Office i Google Drev

Google vælter nyheder ud og en af de mere spændende er, at man nu kan arbejde med Microsoft Office-formater direkte i Google Dokumenter (Drev) uden at konvertere dem først. Man kan åbne, rette og gemme i Microsoft-format - og man kan dele dokumenterne. 

Man kan naturligvis ikke samarbejde flere samtidig som i Googles eget format, men nogle gange skal man samarbejde og dele Microsoft dokumenter, og denne nyhed gør, at man kan være med, selvom man altså ikke ejer eller bruger Microsoft Office.

Nyheden virker direkte på Android, når man får opdateret sine programmer (Google Docs, Google Sheets og nyheden Google Slides). 

Hvis du også vil gøre det på en computer med Chrome, skal du installere denne udvidelse. Har du en Chromebook, får du automatisk ændringen installeret.

Opdateret 2/7/14: En speciel detalje er, at man ikke kan åbne et Microsoft Office dokument fra Google Drive i browseren. Det kan jeg i hvert fald ikke. Men det virker, hvis jeg trækker filen ude fra Windows Stifinder (fra Google Drive mappen) ind i Google Chrome.

En anden detalje, som andre også har bemærket er, at der er forskel på, hvor godt det virker. Hvis man konverterer dokumentet til Google format, inden man arbejder med det (og eventuelt konverterer det tilbage til Microsoft format), så virker det bedre eller mere kompatibelt med Microsoft, end hvis man arbejder direkte med dokumentet i browseren. Måske får Google disse forskelle på plads senere.

Opdateret 8/8/14: Nu virker det direkte fra Drive i browseren, men kun hvis du vælger at skifte til det nye Drive. Det var problemet for mig i starten af juli. De nye muligheder virker kun i den nye version. Du kan stadig trække filer fra Stifinder ind i Chrome, men nu kan du altså også åbne dem direkte fra Drive ved at dobbeltklikke på dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar