fredag den 14. marts 2014

Google sænker Drive-priser

Google var i forvejen meget billigere end for eksempel Dropbox, når det gælder lagerplads i skyen, men nu har firmaet mere end halveret prisen, så den af nogle it-eksperter bliver beskrevet som latterlig lav. Og det er billigt.

Man kan nu købe 100 GB for 1,99 dollar om måneden, mens hele 1 TB nu koster 9,99 dollar om måneden. Før kostede de 100 GB hele 4,99 dollar, så der er tale om mere end en halvering.

Har man ekstreme behov, kan man også købe 10 TB, der koster 99,99 dollar om måneden.

Det er nu så billigt, at jeg overvejer at flytte firmaets historiske lager af meget gamle data til Google. Det ligger i dag på billige NAS-servere, men Googles priser ændrer billedet. NAS er naturligvis billigere, men NAS kræver administration og strøm - og skift af diske i RAID'et en gang i mellem.

Opdateret 18. marts 2014: De nye priser gælder kun private eller virksomheder, der handler som om, de er private. Hvis man har en business-konto hos en forhandler, gælder de gamle høje priser. Hvis man er virksomhed og gerne vil have de nye lave priser, skal man købe lagerplads konto for konto - og bruge sit kreditkort.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar