onsdag den 19. marts 2014

Chromecast lanceret i Danmark

Så er Googles Chromecast lanceret i Danmark, og prisen er 270 kroner. Produktet ligner en lille USB-nøglering, men det er en enhed, som du putter i HDMI-porten på dit tv. Derefter kan du streame indhold til tv'et eller se diverse tjenester som Netflix og Youtube direkte.

Der er ingen fjernbetjening, så det skal styres med en enhed som en mobil eller en tablet. Du kan dog streame indhold fra en pc til Chromecast - men ikke selve skrivebordet, som Apple TV kan.

Jeg skrev i går om muligheden for at købe film og tv-serier via Google Play. Det ville så virke på for eksempel en Android tablet, men nu kan man altså få det op på den store skærm for yderligere 270 kroner.

Hos Apple bliver man låst i Apple-universet. Her kan Apple TV for eksempel kun bruges med iOS-enheder som iPhone og iPad. Google er ikke så kræsne. Chromecast understøtter også iPhone og iPad.

Chromecast fungerer langt hen ad vejen som et Apple TV. Man kan se indhold fra nettet sendt direkte til enheden (såsom Netflix) og man kan streame indhold fra sin enhed til sin Chromecast. Der er dog ingen fjernbetjening her. Fjernbetjeningen er altså mobilen eller en tablet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar