tirsdag den 18. marts 2014

Bedste programmer til konvertering af video

Jeg skrev for nylig om, hvordan man downloade videoer fra Youtube og advarede i den forbindelse mod de mange programmer på nettet, der lover, at de kan gøre det. Mange af dem er nemlig bare skjulte virusser.

Det samme gælder for software til at konvertere videoer. Der er et utal på nettet, og du skal passe på. Men der findes i hvert fald to, som du kan stole på, og de er helt gratis.

Det bedste produkt til almindelige brugere er Handbrake, der kan konvertere fra næsten alt til næsten alt. Og det er super simpelt at gå til. Programmet har nemlig profiler, der passer for eksempel til iPad, iPhone, Android tablet og Android mobil.

Så det gælder bare om at pege på den video, der skal konverteres, vælge profil - og så køre. Mere simpel bliver det ikke. Og det virker på både Windows og Mac.

Du skal bemærke, at Handbrake kommer fra Frankrig ligesom video-afspilleren VLC. En del franske softwareproducenter anerkender ikke alle rettigheder til codecs (softwarepatenter), så de franske programmer klarer stort set alle formater.

Jeg anbefaler også VLC til alle videoer på alle platforme. Glem Windows Media Player og alle de andre. Uanset om du kører Windows, Mac OS X eller Linux, så brug VLC.

Videoer på nettet er også kendte for at gemme virusser. Du vil typisk få en advarsel om, at du mangler et codec, som du kan hente på en given adresse. Det er næsten altid virus.

En god tommelfingerregel er, at kan VLC ikke afspille en video, så bør den ikke afspilles, for så er det nok virus.


Der findes et alternativ til Handbrake med navnet ffmpeg, som nogle Linux-brugere sikkert kender. Det er meget nørdet, men det kan stort set alt. Det er dog baseret på kommandolinjen, så du skal bruge lange og kryptiske kommandoer. Programmet kører også på Windows, Mac OS X og Linux.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar