torsdag den 21. november 2013

LG G2 rummer dårligt kamera

Jeg har for nylig skiftet min (Samsung) Galaxy Nexus mobil ud med en ellers anmelder-rost LG G2. Det er også en rigtig god telefon, men jeg købte den også på grund af kameraet, der lovede 13 megapixels og optisk billedstabilisering. Det er der såmænd også, men kvaliteten er virkelig dårlig.

Kameraet er meget lang tid om at finde fokus, og nogle gange skyder det hurtigt derefter, men andre gange går der over et sekund, før billedet bliver taget (kaldet shutter lag). Det betyder, at fotograferer man for eksempel børn, så er de for længst gået, inden billedet er taget.

De fleste vil sikkert vælge Auto ISO, der betyder, at kameraet selv vælger den optimale "filmhastighed" på 100 og derover. Men det skal man passe på med. Alle hastigheder over 100 er reelt ubrugelige. 

Billederne bliver grynede og virker desuden uskarpe. Vælger man fast ISO 100, går det bedre udendørs i godt lys, men kameraet er nu ubrugeligt indendørs - selv med flash.

Flashen er i øvrigt helt skæv. Den overbelyser på mere end halvdelen af billederne.

Der er alt for få indstillingsmuligheder, og kameraet vælger typisk meget lange lukkertider, der betyder, at billederne bliver uskarpe - selv med billedstabilisering. Man har ingen indflydelse på lukkertiden. Der er kun et såkaldt sports-program, men det virker ikke efter hensigten hos mig.

LG G2 fik for nylig tæv i tv-programmet SoEinDing, og de havde ret. Du kan også læse denne lange og seriøse anmeldelse, der tydeligt viser, at mobilen slet ikke kan matche oplagte konkurrenter som iPhone 5s og Samsung Galaxy S4, når det gælder kamera-delen.

Det kan være svært at se, hvad kameraet vælger af indstillinger hvornår, men du kan installere et program, der kan vise Exif-data, der røber dette bagefter. Her er et.

Resten af telefonen fungerer dog ret godt, og er du ikke særlig interesseret i kamera-delen, så kan LG G2 anbefales. På mange andre områder er den klart bedre end Samsung Galaxy S4 og HTC One.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar