torsdag den 13. juni 2013

Google lancerer Cloud Print

Google har i dag lanceret Cloud Print til Android. Lanceret er måske så meget sagt, for man har hele tiden kunnet udskrive på Android, men produktet er nu ude af beta, hvilket betyder, at man blandt andet kan få support på det.

Cloud Print er Googles modsvar på Apples AirPrint, selvom det virker meget anderledes. Cloud Print gør det muligt at udskrive fra enheder som Android (mobiler og tablets), Chrome browseren og Chromebooks uden en egentlig driver, som Windows og andre almindelige styresystemer bruger.

Det kræver dog, at man har en printer, som understøtter disse teknologier, for både Cloud Print og AirPrint fungerer på den måde, at enheden sender print-jobbet over internet til printeren. De fleste nye printere fra for eksempel Hewlett-Packard kan dette. Hvis du skal ud og købe printer, bør du dog lige tjekke, om den understøtter disse to teknologier.

Apples teknologi er langt lettere at bruge, fordi man slet ikke skal installere eller konfigurere noget. Enheder kan se printere direkte og anvende dem - hvis de er på samme netværk.

Googles teknologi kræver, at man logger ind på Cloud Print-siden og konfigurerer sin printer. Det er ikke svært, men det kræver mere af brugeren end Apples løsning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar