torsdag den 20. juni 2013

Dolphin overgår Chrome på Android

I går kom der en ny version af Dolphin browseren, der på mange områder er klart den bedste browser til Android. Dolphin kombineret med den såkaldte Jetpack kan nemlig nogle tricks, som hverken Chrome, Firefox eller andre browsere kan. Og det er især brugbart på Android tablets.

De fleste browsere på Android kan hente sider i desktop-mode (ligesom en pc), men man skal manuelt bede om det hver gang. Det er irriterende, og det tager tid. Dolphin kan indstilles fast til at snyde hjemmesiderne til at tro, at de taler med en pc, så de sender desktop-siden i stedet for mobil-siden.

Jeg har længe undret mig over, at dele af Googles teknologier ikke virker på Android, der som bekendt også er en teknologi fra Google.

Du har for eksempel ikke adgang til delte postkasser (delegeret mail) i Gmail app'en. Du kan ikke booke et møderum eller andre delte ressourcer i Google kalender app'en. 

Du kan logge ind i Google i Chrome browseren, men ovenstående ting virker kun måske. Det er tydeligt, at det ikke er meningen, at du skal kunne det.

Disse ting kan man med Dolphin, og her adskiller browseren sig fra alle sine konkurrenter. Dolphin prøver at være en desktop-browser på Android.

Chrome og Firefox kan slet ikke bruges med Google Dokumenter, og Google Drev app'en er virkelig simpel og ikke særlig brugbar. Dolphin kommer ikke helt i mål her, men det er tæt på, og browseren kommer tættere ved hver version.

Jeg kunne sagtens bruge mine regneark, og jeg kunne også redigere tekstdokumenter, men her var der for meget forsinkelse fra tastatur til skærm (lag).

Den gamle version af Dolphin kunne slet ikke vise Adobe Flash. Det havde firmaet bevidst fjernet. Men nu er det tilbage. Dolphin kan have Flash slået til, fra eller on-demand (klik for at vise).

En kedelig mangel er visning af PDF. Dolphin har tidligere haft en tilføjelse, der gjorde det muligt at vise PDF uden først at downloade filen og sende den til et andet program, men denne tilføjelse findes ikke mere. Jeg håber, at den kommer tilbage.

En anden nyhed i den nye version er fuldskærms-visning (uden knapper og værktøjslinjer), hvilket også er smart på mobile enheder.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar