torsdag den 13. juni 2013

Bedre sikkerhed i Google

Du har fået bedre muligheder for at sikre din Google konto. Googles kontoindstillinger kan nu vise dig, hvor og hvornår du har logget ind og på hvilke enheder. Der er oven i købet et kort, der viser dig stedet.

Det kunne man også før, men det er blevet meget bedre.

Det smarte er, at du kan holde øje med, om der er sket noget usædvanligt. I så fald kan (og bør) du hurtigt skifte kode.

I Gmail klikker du i øverste højre hjørne på billedet af dig selv og vælger Konto. På næste vindue vælger du Seneste aktivitet under Sikkerhed.

Bemærk, at nederste del af listen viser sikkerheds-hændelser. Dem skal du også holde øje med. Her står der for eksempel, om du har ændret kodeord, tilføjet mail/mobiler til din sikkerhed og så videre.

Igen - er der noget, der ikke er, som det bør være - så skift kode. Jeg vil også kraftigt anbefale, at du bruger totrinsbekræftelse, hvis du ikke allerede gør det. Det betyder, at du både skal bruge kodeord og en mobil for at logge ind på din konto.

Det er ikke så besværligt, som det lyder, for man kan sætte enheder, man stoler på, til at huske det i 30 dage. Så er det altså kun en gang om måneden, man skal bruge mobilen for at logge ind.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar