tirsdag den 4. juni 2013

Avanceret Google Apps i tablet

Jeg har stort set vænnet mig til Android tablet i stedet for iPad, men der er store forskelle og klare fordele og ulemper.

Jeg er meget afhængig af flere Google-konti (privat og arbejde), og jeg er afhængig af mere avancerede Google-funktioner som delte postkasser (delegerede postkasser). Sidstnævnte kan ingen tablet klare. Hverken iPad eller min Nexus 10 kan vise en delt postkasse med mindre, man kender brugernavn og kodeord, og det er jo ikke meningen.


Det samme gælder ressourcer som møderum. Det undrer mig, at Googles egen kalender på Android ikke understøtter delte ressourcer fra Google Apps som møderum, der nok er vigtige for alle professionelle brugere.

På iPad brugte jeg en virtuel Chrome browser til det mere avancerede, og jeg prøvede også en komplet virtuel pc på Android, men det er kun en halvfærdig og langsom løsning.


I stedet har jeg fundet en helt anden løsning. Google Chrome-browser på Android kan ikke det samme som Chrome-browseren på en pc. Den kan for eksempel ikke bruges ordentligt til mail, men det er jo heller ikke meningen, da der er en god Gmail-app.


Men man kan installere flere browsere som Firefox og Dolphin. Det kan man også på iPad, men her er de begrænsede og tæt på ubrugelige. Det er anderledes på Android. Jeg bruger Firefox til sider, der rummer Flash, og jeg bruger Dolphin til sider, hvor jeg vil snyde hjemmesiden til at tro, at jeg sidder ved en computer (såsom avanceret Google).


Man kan nemlig bede Dolphin om permanent at fortælle, at den er en desktop browser. Det skal man manuelt vælge med de andre.


Det fungerer langt hen ad vejen. Dolphin kan ikke bruges seriøst til Google Docs. Der er simpelt hen for stor forsinkelse, til at man kan holde det ud. Men Dolphin understøtter samtidig login i flere Google konti, Gmail i browseren, delte postkasser, ressourcer som møderum og så videre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar