fredag den 3. maj 2013

Virtuel pc på Android tablet

Jeg skrev for nylig om VirtualChrome til iPad, der gav en ægte Chrome browser på iPad, der kunne klare Java, Flash og så videre. Desværre findes produktet ikke til Android, men firmaet bag Xformcomputing har en større (og desværre også dyrere) version, der giver en komplet pc inklusive Chrome.

Produktet hedder AlwaysOnPC og koster 114,09 kroner pr. år. Det er dermed en del dyrere end VirtualChrome, der koster 120 kroner i anskaffelse plus cirka seks kroner om året.

Men man får også meget mere. Man får både Chrome og Firefox. Man får Dropbox inklusive plads til 2 GB. Man får LibreOffice, Gimp og en del mere.

Der er et par minusser. Der er ikke understøttelse af lyd eller video - det er der i VirtualChrome.

Der er stadig tale om en virtuel (Linux) maskine, der afvikles i enten Bulgarien eller USA. Så det virker naturligvis kun, hvis du har forbindelse til internet - og gerne en hurtig forbindelse.

Men det fungerer faktisk. Arbejder du til daglig i Chrome under Windows, vil du næppe blive generet af, at det her er Chrome under Linux. Alle dine indstillinger, kodeord og bogmærker er begge steder, hvis du logger ind i Chrome. Og du har adgang til NemID og alt det, du er vant til på en rigtig pc.

Det er lidt besværligt at navigere overalt med fingrene, men det kan lade sig gøre. Der er fin understøttelse af ting som dobbeltklik, højreklik, træk objekter og så videre. Kan man ikke få det til at fungere, kan man skifte til mouse-mode, hvor man få et normalt muse-ikon på skærmen. Så fungerer det helt som en pc.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar