fredag den 17. maj 2013

Spam på Android tablet

I går oplevede jeg for første gang spam på min Nexus 10 tablet. Jeg var noget chokeret, for hvordan kunne der komme spam ind på Android. Det viste sig som notifikationer, der reelt var reklamer for diverse konkurrencer. Og problemet voksede, for man kunne ikke se, hvad der sendte dem. Klikkede man på notifikationen, blev man sendt til reklamen - og ikke den app, der forårsagede den.

På min iPad kan jeg umiddelbart styre, hvilket programmer der må genere mig med dette, men det kan jeg ikke finde på Android. Til gengæld er mange iPad-apps møgirriterende, når det gælder disse notifikationer, fordi alle spil misbruger systemet og sender en utal af dem. Men på iPad kan man rydde op manuelt.

På Android plejer problemet ikke at være der. Jeg får normalt kun fornuftige notifikationer i modsætning på iPad.

Man kan installere apps, der sporer problemet, men der er en mere simpel løsning. Hvis du holder trykket på notifikationen (i stedet for bare at klikke), så åbner Android programmet, der sender notifikationen.

I mit tilfælde viste det sig, at det var mit nye videoredigeringsværktøj AndroMedia Video Editor, der var skurken. Sådanne programmer bør man naturligvis holde sig fra. Jeg fjernede programmet og dermed problemet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar