onsdag den 1. maj 2013

Snapseed er hæderlig billedbehandling


Der er et utal af programmer til både iPad og Android til billedbehandling, men der er stor forskel på kvaliteten af dem. De fleste er lavet til simpel redigering af de billeder, du har taget med din mobil (iPhone eller Android) - og dernæst videresendelse eller deling. Vil du arbejde lidt mere seriøst med billeder fra et rigtigt kamera, så skal du lede godt efter programmer. Problemet med mange af dem er nemlig, at de kun kan arbejde med små billeder.

Jeg har ledt en del, og det bedste bud, som jeg har fundet er Snapseed, der findes til både iOS og Android. Programmet er helt gratis. Det er lavet af Nik Software, men det selskab er ejet af Google i dag.

Det smarte ved Snapseed er, at det kan arbejde med - og gemme - billeder i høj opløsning. På Android vil det sige op til 8 megapixel på mobiler og op til 16 megapixel på tablets. På iPad 2 er tallet 16 megapixel, mens tallet for iPad 3 og iPad 4 er hele 20,25.

Apple-universet lukker dig lidt inde. Du skal over den universelle kamerarulle med dine billeder. Alt skal foregå her. Men det virker godt nok alligevel.

Google er noget mere åben på Android. Her kan du hente billeder fra diverse cloud-tjenester, dit filsystem eller dit galleri (som kan rumme alle dine Picasa-billeder).

Jeg er imponeret over kvaliteten, men Snapseed presser dine JPEG-billeder noget. Mine billeder på 4-5 MB bliver på 2-3 MB efter et tur i Snapseed-programmet. Det er dog til at leve med.

Snapseed er ikke Photoshop, men det kan simple ting som at korrigere farve og kontrast. Der er en bunke filtre, og man kan lave rammer. Der er naturligvis også værktøjer til at rette skæve billeder og rotation samt beskæring. Der er et par avancerede ting som selektiv fokus.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar