onsdag den 22. maj 2013

Google tvangsfodrer med Hangouts

Google har lanceret Hangouts. Lanceret er måske så meget sagt, for vi forbrugere har ikke fået meget valg. Google har nemlig slettet Google Talk på Android mobiler og tablets - uden at give kunderne nogle muligheder.

Det ville måske være ok, hvis bare produktet var bedre på alle områder, men det er det ikke endnu. Måske bliver Hangouts løsningen på al kommunikation i fremtiden, men der er lang vej igen.

Hangouts fandtes i forvejen, men det var primært til video-telefoni og video-konferencer (i konkurrence med Skype). 

Jeg har brugt Google Talk både privat og i firmaet, og især på arbejdet synes jeg, at det er et problem, at Google erstatter et produkt uden videre, som er en del af vores arbejde. Og vel og mærke med noget, der ikke løser vore opgaver uden videre.

Hangouts er baseret på Google+, som meget få bruger. Google har glemt Google Voice (telefon-delen af Talk, der svarer til SkypeOut). Det betyder, at de penge, som jeg har hældt på systemet indtil videre er forsvundet. De har dog lovet, at Voice kommer med senere.

Under Gmail kan du indtil videre vælge, om du vil fortsætte med Talk eller skifte til Hangouts, men det kan du altså ikke på din mobil eller tablet.

Google gætter på, hvem du helst vil chatte eller kommunikere med - og placerer dem øverst. I mit tilfælde gætter Google helt forkert. Jeg mangler adskillige kontakter, som jeg ved, er online. Men de er pludselig væk i Hangouts.

Tilstedeværelse virker nogen gange, men det ser håbløst ud. Man kan heller ikke længere markere, at man er online men optaget (ikke vil chatte). Før kunne man se, om en kontaktperson havde webcam, som denne kunne bruge video, men det er også forsvundet i Hangouts.

Google har desuden forladt den åbne XMPP standard, hvilket betyder, at man i fremtiden ikke kan bruge standard-klienter som IMO, Trillian og Pidgin. Man skal bruge Googles egen klient. Det lugter altså lidt af "Microsoft" og "Apple".

Google skal dog have ros for at lave en klient til Mac OS X og iOS-enheder (iPad og iPhone). Det var der ikke til Google Talk, der måtte bruge standard-klienter. Til gengæld er Linux-brugere vist efterladt, men de kan bruge web-delen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar