mandag den 13. maj 2013

Google samler sine GB

Google har annonceret, at brugere af Google Apps nu får en samlet mængde lagerplads på tværs af GMail og Drive. Det betyder, at Drive ikke længere starter med 5 GB, og Gmail ikke længere er begrænset af 25 GB. Man starter med 30 GB, der deles mellem disse tjenester.

Det lyder måske ikke som den store nyhed, men der er et par gode ting i det. Gmail har hidtil være fuldstændig begrænset af de 25 GB. Man kunne ikke købe mere, uanset hvor meget man ville betale. På mit arbejde har vi brugere, der nærmer sig denne magiske grænse, og havde det ikke været for denne ændring, så skulle de altså slette mails snart.

Nu kan man købe mere, og bliver det de nuværende Google Drive lagerstørrelser og priser, så bliver det stort (op til TB) og billigt.

Brugere er også forskellige. Nogle gemmer mange filer, og andre gemmer mange mails. Denne ændring giver mere fleksibilitet. Men bruger man meget plads over det hele, ja så kan man jo købe flere GB eller TB.

Ændringen inkluderer også Picasaweb (nu Google+) til billeder.

Ændringen betyder ikke noget for dokumenter i Google Drive, der gemmes i Google Docs-formaterne. De tæller stadig ikke med. Der er stadig ubegrænset plads til dokumenter, regneark, præsentationer og tegninger, hvis man altså holder dem i Googles egne filformater i stedet for Microsofts.

Nyheden er ikke rullet ud endnu, men det sker de næste uger, skriver Google.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar