torsdag den 4. april 2013

Box.net er helt anderledes

Box.net er ved første øjekast et alternativ til Google Drive, Dropbox eller Skydrive, men under overfladen er nogle muligheder, som de andre slet ikke er tæt på.

Box.net er håbløs dyr for virksomheder lige nu med en pris på 13 Euro pr. måned pr. medarbejder for delt 1 TB, men bruger du tjenesten privat, så kan man i øjeblikket få 50 GB helt gratis. Og det er klart mere, end konkurrenterne tilbyder.

Umiddelbart ligner Box.net altså Drive eller Dropbox. Man har adgang til sine filer i en browser, og man kan downloade en klient, der synkroniserer indholdet ned på sin pc. Man kan dele filer med andre. Så langt så godt. Men Box.net har langt flere såkaldte apps, der gør rigtig smarte ting.

Man kan for eksempel installere en app, der hedder Box Edit, der gør det muligt at åbne og gemme direkte i Box.net - uden at synkronisere filerne. Det kan de andre ikke. 

Det betyder for eksempel, at man kan åbne et Word-dokument i Word direkte fra browseren, ændre det - og gemme i Box.net igen. Det samme gælder for alle filtyper på din pc, uanset om det er Photoshop, Office eller andet. Det er dog en enkelt begrænsning. Hvis man opretter nye filer (ikke ændrer eksisterende), så kan man kun vælge Office som type.

Opretter man andre typer, bliver man nødt til at bruge synkronisering og siden hen flytte filerne - eller uploade dem manuelt. Det virker, det er bare lidt mere besværligt.

Det er faktisk ret smart. Har et firma 100-vis af GB filer, så behøver man ikke synkronisere disse GB eller dele af dem ned på pc'erne. Man kan arbejde direkte i skyen med sine desktop-programmer.

Man kan også andre smarte ting som at låse filer, så andre ikke ændrer dem samtidig. Det kan de andre heller ikke.

Box.net er også integreret ganske godt på en iPad. Her man man også åbne og gemme Office-dokumenter direkte i Box.net fra programmer som QuickOffice eller CloudOn. Der er integration til at utal af andre produkter via apps som Outlook, Android, Windows 8, CRM-systemer med mere.

Prisen for virksomheder skal efter min mening dog noget ned, før produktet for alvor kan true konkurrenterne. Men private kan boltre sig gratis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar