onsdag den 6. marts 2013

PicasaWeb på vej ud

Google er åbenbart ved at fjerne PicasaWeb, hvilket er meget ærgerligt. Hvis du skriver adressen på PicasaWeb i din browser, bliver du omdirigeret til billeder på Google+. 

Alle dine billeder er også i Google+, men Picasa har langt flere muligheder. Picasa er for eksempel integreret med nogle SmartTV, og Picasa giver mulighed for at billedbehandle direkte.

Indtil videre kan du selv hoppe tilbage fra Google+ til PicasaWeb ved at klikke på linket i den gule boks, som du kan se i billedet. 

Men det tyder på, at Google er ved at lægge web-delen af Picasa i graven. Et gæt vil derfor være, at den gule boks forsvinder om kort tid ligesom PicasaWeb.

Jeg har længe været stor tilhænger af kombinationen Picasa (til Windows) og PicasaWeb (til deling og til andre enheder som Android og iPad). 

Lad os håbe, at brugerne brokker sig nok til at få Google til at ændre dette - eller at Google ændrer Google+ nok, til at være en god erstatning for PicasaWeb.

Hvis du ikke får den gule boks, er det direkte link tilbage her.

2 kommentarer:

  1. Hej, jeg er bange for at Picasa er en saga blot. Jeg har ellers haft megen glæde af programmet med redigering og ansigts-genkendelse, men Picasa har ikke fulgt op på ansigts-genkendelsen i lang tid så nu er det gået i kludder, man kan ikke slette gamle navne o. s. v.
    I Google+ skal folk selv tagge ansigter og så få vedkommende en mail hver gang De bliver tagget, det bliver de sikkert glade for.
    M.v.h. Vagn.

    SvarSlet
  2. Ja, det var ikke Googles bedste beslutning at presse google+ ned over alt. Men dagens rygte er i øvrigt, at Google er ved at tage foto-delen ud af google+ og placere den i et nyt selvstændigt produkt.

    SvarSlet