torsdag den 14. marts 2013

Google Reader lukker ned

Google fortsætter med at pensionere produkter, der åbenbart ikke er populære nok. Nu er turen kommet til firmaets RSS-læser med det engelske navn Reader og det danske navn Læser. 

Produktet stopper 1. juli i år. Når du går ind på siden, vil du få denne besked, og du kan komme til en hjælpetekst, der fortæller dig, hvordan du flytter dine abonnementer til et andet produkt.

Der findes heldigvis mange andre gode RSS-læsere på markedet. Du kan for eksempel få en liste her. Men jeg har nu været glad for Googles produkt, og jeg kommer til at savne det.

Jeg satser nu på Feedly, der både virker i browser (Chrome) samt iPad og Android. Feedly kan også importere hele din Google Reader.

Opdateret 18. marts 2013: Jeg har nu brugt Feedly i nogle dage, og jeg er virkelig overrasket over, hvor godt produktet er. Det er klart bedre end Google Reader - især fordi det layouter sider som et magasin, og fordi det fungerer så godt på tværs af mange platforme. Det er også imponerende, hvor mange der er skiftet til netop Feedly fra Google Reader. En halv million på mindre end en uge!

Feedly er faktisk så godt, at jeg nu dropper Flipboard på iPad og Android. Jeg har været meget glad for Flipboard, fordi det netop gjorde websites lækre på for eksempel tablets, men Flipboard er ikke baseret på simpel RSS. Flipboard kræver, at medier laver særlige versioner af dere nyheder til netop Flipboard. Det betød, at der var en del medier, jeg alligevel ikke kunne læse via det program. De minusser er helt væk i Feedly, da programmet netop er baseret på simpel RSS, som alle medier leverer. Og Feedly laver lige så lækkert magasin-layout som Flipboard.

1 kommentar: