fredag den 22. marts 2013

Cloud Connect stopper

Der er åbenbart ingen ende på oprydningen hos Google. Nu melder firmaet, at produktet Cloud Connect ophører 30. april.

Cloud Connect gør det muligt at arbejde i Microsoft Office og gemme i Google Drev. Det lyder lidt som noget, Google Drev også kan, hvilket også er argumentet for Google. Drev kan det og mere til. Og Google Drev virker også på Mac, iPad, Android og så videre, hvilket Cloud Connect ikke gør.

Der er dog et par ting, som Google ikke fortæller. Google Drev kan stadig ikke bruges som erstatning for en filserver i en virksomhed, for hvis flere brugere samtidig retter for eksempel et Word-dokument, så går det galt. Man får flere kopier af dokumentet og en fejl.

Man kan naturligvis komme uden om det problem ved at bruge Googles filformater i stedet for Microsofts, men mange foretrækker at arbejde med docx, xlsx og pptx.

Google Cloud Connect kunne nogle af de ting, som Google Drev ikke kan. Produktet blev dog aldrig helt flyvefærdigt, for man kunne for eksempel ikke rulle gennem sine filer. Man kunne kun søge. I praksis var produktet ikke brugbart.

Tilbage er stadig problemet med virksomheder, der har brug for en erstatning for en filserver, hvor der enten er lås på åbne filer - eller mulighed for flere samtidige rettelser. Det kan hverken Dropbox eller Google Drive. Og det kan selv verdens mest simple filserver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar