onsdag den 13. februar 2013

Google Apps virker bedre på Windows

Jeg er normalt stor tilhænger af såvel iPad som Android, men jeg må medgive, at Microsoft har en stor fordel med Windows 8 og de tilhørende tablets. Windows 8 kan nemlig køre alle programmer i Google Apps ordentligt - altså lige som du gør i din browser på din pc eller Mac.

Det kan hverken iPad eller Android. Der findes et utal af programmer, der gør det meste, men det er ikke en 100 % løsning. Der er simpelt hen for mange ting, der ikke fungerer ordenligt, hvis du bruger hele Google pakken.

Google Apps kører som forventet perfekt på en Windows 8 Pro tablet, der jo er en almindelig Intel-baseret pc, men jeg er noget overrasket over at se, at Google Apps faktisk også kører ordentligt på en Surface RT, hvilket jo er den billige model med Nvidia Tegra 3 ARM-processor (ligesom Googles Nexus 7 tablet).

Windows RT er ikke kompatibel med alle de gamle programmer til Windows, men browseren fungerer godt, så lever du i "skyen", kan du altså komme langt med RT-udgaven.

Jeg har prøvet Acer Iconia W510, der har en Atom processor og rigtig Windows 8 (Pro), og jeg har prøvet Microsofts egen Surface RT. Begge typer klarer alle Google Apps-programmer i den medfølgende Internet Explorer.

Google Dokumenter er håbløs på iPad og Android. Der er produkter, der åbner og gemmer for eksempel tekstbehandlingsdokumenter hos Google, men du har ikke samme muligheder som i browseren. Du har heller ikke adgang til delegerede (delte) postkasser og meget mere. Windows 8 sørger for, at Google-programmerne virker helt som i din browser.

Det er lidt komisk, at Googles egen platform (Android) ikke virker perfekt med Googles egne programmer, mens det ser ud til, at konkurrentens platform (Windows 8) gør. Og Surface RT har oven i købet samme processor som Nexus 7.

Opdateret 28. marts 2013: Jeg må desværre æde en del af mine ord. Google Apps fungerer i mange henseender bedre under Windows 8 end under iPad eller Android, men den nye Windows har så mange andre ulemper, at jeg ikke vil anbefale produktet til tablets. Det er dog ok til bærbare. Se min test af Asus Vivotab Smart fra 28. marts.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar