torsdag den 31. januar 2013

Ægte Chrome på iPad

Det har længe irriteret mig, at man ikke kunne køre en rigtig browser på iPad. Ja, der er Safari, Chrome og de andre, men de giver ikke alle muligheder. Der er for eksempel hverken Java eller Flash. Hvis man bruger alle Googles værktøjer - især Dokumenter - så bliver man også hurtigt ramt af en række begrænsninger. Og andre apps i iPad løser ikke disse problemer. Man kan ikke arbejde som i en rigtig browser på en computer.

Det er så løst nu - om end af omveje. Der er kommet en app til iPad, der giver adgang til en virtuel Chrome, der altså kører på en server (i USA eller Bulgarien). Selve iPad'en viser kun skærmbilleder. Det svarer lidt til CloudOn, jeg tidligere har skrevet om. 

Programmet VirtualChrome koster cirka 120 kroner, men så virker browseren, som den skal. Man kan vise flash og køre Java. Det betyder for eksempel også, at man kan logge ind på sider, der bruger NemID, hvilket ellers ikke kan lade sig gøre.

Det er Chrome på Linux, der køres i baggrunden, men det har ikke betydning. Alt virker, som det skal. Men træerne vokser ikke ind i himlen, for VirtualChrome er meget langsomt. Får de lagt produktet på nogle hurtigere servere, så rummer det stort potentiale.

Browseren kører på engelsk, men det kan de fleste nok leve med. Den husker også sessioner, så logger man ind i produkter (som Google), så husker VirtualChrome det, hvis man altså vil have det. Man kan også installere apps fra Chrome Store, gemme bogmærker og så videre.

Hvis man have programmet til at huske ens session, så koster det cirka 1 dollar om året. De 120 kroner er et engangs-beløb. De ekstra penge er godt givet ud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar