mandag den 17. december 2012

Ikke så smart tv

Det kan godt være, at mange nye tv sælges som såkaldte smart-tv, men pas på. Netflix er ikke bare Netflix på alle enheder. Der er stor forskel på billedkvaliteten. Jeg har netop set Netflix på et Sony smart-tv, og det så meget dårligt ud. Det var i hvert fald ikke HD, og umiddelbart ville jeg sige, at det ikke engang var DVD-kvalitet. Billedet var grynet, og kanterne på ting var hakket.

Jeg prøvede naturligvis at sætte Netfix op til at sende i bedste kvalitet. Men det hjalp ikke. Det komiske var så, at jeg satte en pc (på samme netværk, samme Netflix-konto med samme internet-forbindelse) til at sende Netfix via HDMI-kabel til samme tv, og så var kvaliteten pludselig i orden.

DR's Soeinding har været efter smart-tv på grund af dårlig brugergrænseflade, men det er altså ikke det eneste. Du risikerer simpelt hen at få en dårlige oplevelse og dårligere billeder med smarte tv.

Du behøver naturligvis ikke at bruge en pc og kabler. Løsningen er at købe et tv uden "smart" og så bruge en boks som Apple TV, Boxee eller lignende. De koster fra 900 kroner, hvilket er småpenge sammenlignet med de dyre smarte tv, som ikke er så smarte alligevel.

Det "smarte" inde i tv'et kan heller ikke udskiftes, når der kommer nye teknologier, men det kan boksen ganske billigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar