fredag den 7. december 2012

Google stopper gratis Apps

Så er det slut med gratis Google Apps til mindre virksomheder og familier. Google skriver, at fra i dag er slut med at oprette dem gratis. Det efterlader tre versioner af Google Apps - business til virksomheder, nonprofit til organisationer og education til uddannelsesinstitutioner.

Det er naturligvis stadig muligt at oprette gratis konto til Gmail og Googles andre tjenester, men det domæne koster altså penge nu.

Også farvel til Google Sync
Opdateret 17-12-2012: Det er ikke kun gratis Apps, der stopper. Google stopper også med at levere den såkaldte Google Sync, der er baseret på Microsoft Exchange ActiveSync, til de gratis produkter såsom Gmail og gratis Google Apps. De brugere, der allerede benytter det, får dog lov til at fortsætte.

Det lidt uklart, hvad det vil betyde. Har du en iPad eller iPhone, har du måske bemærket, at du kan sætte Google mail og kalender op på to måder. Du kan bruge Gmail (som type) og du kan bruge Microsoft Exchange.

Google kan ganske enkelt snyde enheder som mobiler og tablets til at tro, at de kommunikerer med Microsoft Exchange, mens det i virkeligheden er Google.

Det hører altså op den 30. januar 2013. For de fleste Android- og iOS-brugere får det næppe den store betydning, da der her er masser af gode alternativer og gode apps. men man kan mistænke, at Googles træk reelt er et angreb på Microsoft og Windows Phone.

Google har nemlig ikke lavet apps til Windows Phone, og nu kan disse mobiler altså ikke bruge Google Sync. Det betyder, at de må nøjes med noget gammeldags teknologier som POP og IMAP, der ikke giver samme muligheder som de nye apps.

Engadget har en rigtig god artikel om dette emne. Kan Microsoft overhovedet klare sig uden støtte fra Google? Og er Google gået i stille krig mod Microsoft?

Alle bruger naturligvis ikke Gmail, men tæt på en halv milliard gør! Og det er mange brugere, der ikke får det optimale med Microsofts produkter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar