tirsdag den 27. november 2012

Google Docs på iPad ad omveje

Jeg har længe kæmpet med at få Google Docs til at virke ordenligt på min iPad. Jeg har prøvet CloudOn, QuickOffice og Google Drive - og ingen af dem løser opgaven ordenligt. Men nu har jeg endelig fået det til at virke, selvom det er en noget besværlig omvej.

Problemet er, at iPad-programmerne virker fint, så længe man holder sig til dokumenter i Microsoft Office-format. Så kan man for eksempel bruge CloudOn og gemme i Dropbox eller Google Drive. Men vil man gemme i Google eget filformat, så virker det ikke ordenligt. 

QuickOffice kan angiveligt, men som jeg skrev for nylig, så har firmaet bag programmet erkendt, at de i øjeblikket ikke har en løsning. QuickOffice sletter billeder i tekstdokumenter - og laver alle mulige problemer i regneark.

Jeg fandt også ud af, at QuickOffice er alt for begrænset. Det er virkelig sølle, når man sammenligner med en rigtig kontorpakke som Microsoft Office.

Hvis du kun skal lave tekstbehandling, så kan man også bruge Google Drive direkte. Tekstbehandlingen i den app er faktisk bedre end QuickOffices, men den er stadig alt for simpel, og der er ikke mulighed for at arbejde (fornuftigt) i regneark eller præsentationer.

CloudOn er tæt på perfekt, men begrænsningen er, at man skal gemme i Office-format, og jeg skal som sagt bruge Google-format.

Min omvej er følgende:

1) Jeg kopierer først dokumentet fra Google Docs til Dropbox via QuickOffice. Her kan man sikkert bruge andre programmer.

2) Så retter jeg det i CloudOn.

3) Derefter kopierer jeg det tilbage via QuickOffice.

Det virker faktisk. QuickOffice er reduceret til ren filhåndtering, men programmet ser ud til at kunne konvertere mellem Office og Google, selvom programmet ikke kan gemme i Google-format. Denne omvej sikrer også, at jeg bruger klart det bedste iPad-program (CloudOn) til selve arbejdet med filerne.

Jeg testede mine problem-filer, og jeg stødte ikke ind i problemer. Billeder i dokumenter kom fint frem og tilbage. Formattering i regnark ligeså.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar