onsdag den 17. oktober 2012

Så virker QuickOffice (næsten)

QuickOffice til iPad har reelt ikke virket, siden jeg købte programmet for lidt over en måned siden. Men nu er der sket noget. Udviklerne lagde i forgårs en opdatering op, der løser en stor del af problemerne. Programmet kan nu bruges sammen med Google Drive (Docs).

Der er masser af kontorpakker til iPad (og Android), men ingen af dem har været i stand til at gemme i Google Docs-format i Google Drive, hvilket jeg netop ønsker. De kan alle sammen kun åbne og gemme i Microsoft Office-format.

Jeg deler nemlig dokumenter med andre, og Google Docs giver langt bedre muligheder for samarbejde end netop Microsoft.

QuickOffice, der i øvrigt er ejet af Google nu, er anderledes. Det program kan nu (igen) klare denne opgave. 

Og metoden er vist ret simpel. QuickOffice henter for eksempel et regneark i Google Drev og arbejder med det internt i Excel-format. 

Når man gemmer det igen i Google Drev, så ser programmet, om man har sat konvertering til eller fra. Hvis det er sat fra, bliver dokumentet gemt i Excel-format, er det sat til, bruger programmet Googles indbyggede konvertering og gemmer i Google Docs-format.

Simpelt - men effektivt. QuickOffice er, så vidt jeg ved, det eneste program, der kan det. Og programmet virker på Android (tablets), iPhone og iPad.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen for QuickOffice, for jeg har stadig en del fejl. En del præsentationer (Powerpoints) kan ikke åbnes, og programmet gemmer konsekvent filer i den forkerte mappe.

Opdateret 23. oktober 2012: Jeg har fundet flere fejl i den nye version, og en af disse er meget skræmmende. Hvis man åbner et tekstbehandlingsdokument med billeder og gemmer det igen - efter bare at have rettet noget tekst - så risikerer man, at alle billeder er forsvundet. Og det er definitivt. Selv på pc'en bagefter er billederne væk. 

Jeg har også oplevet andre mærkelige fejl. De fleste regneark fungerer fint, men jeg har et, som QuickOffice bliver ved med at åbne i en gammel version (revision).

Opdateret 26. november 2012: Jeg har fået svar fra QuickOffices support, der desværre ikke var så positivt. De har styr på de fleste problemer dog ikke understøttelse af Google Drev i Google Docs-format. Programmet virker altså kun, hvis man gemmer i Microsoft Office-formater. Og det kan jeg ikke bruge. Jeg er helt afhængig af Google-formaterne, fordi vi deler dokumenter på arbejdet på denne måde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar