fredag den 21. september 2012

Vælg selv dine Android tilpasninger

De såkaldte forbedringer i producenternes Android-versioner kan man typisk selv installere, da andre har kopieret dem i Apps.

Både HTC og Samsung gør et stort nummer ud af at fortælle os, at de har forbedret Android og lagt disse forbedringer oven på Android på deres mobiler. Problemet er blot, at man som forbruger ikke har noget valg, hvis man har en mobil fra disse to. Man kan typisk ikke afinstallere disse "forbedringer", hvis man ikke kan lide dem.

Jeg har som tidligere skrevet valgt at købe Galaxy Nexus fordi den netop ikke er "forbedret". Det er ren Android, som Google mente, at det skulle være. Mobilen er godt nok bygget af Samsung, men der er intet Samsung-software på den.

Men en gang i mellem får disse to mobil-giganter faktisk udviklet noget, der er godt. HTC's lag oven på Android hedder Sense, og en af de mest smarte detaljer i dette er muligheden for at søge efter kontaktpersoner med bogstaver i stedet for tal. Det kan standard Android ikke.

Hvis du ser på det numeriske tastatur, kan du se, at 2-tasten også rummer bogstaverne a, b og c. På Sense kan man søge efter Birger ved at taste 247. Det finder også Christian og så videre. Det er faktisk smart. Nikolaj Sonne viste også dette i SoEinDing i denne uge med HTC One X.

Men har man ikke HTC og Sense, så hjælper andre naturligvis med at løse problemet. Man kan nemlig vælge mellem flere apps i Google Play, der gør netop dette.

Jeg har prøvet TouchPal Contacts, der er helt gratis, og som klarer opgaven perfekt. Og der er mange flere, der gør det. Det samme gælder for andre tilpasninger. Samsung har for eksempel et program, der hjælper med at spore mobilen, hvis den bliver stjålet - Samsung har stort set leveret alt, hvad Apple gør i iPhone, men du behøver ikke at fortvivle, hvis du har en anden Android mobil. Også det kan leveres med apps.

Apps kan naturligvis ikke levere hardware-ændringer, som især Samsung har lagt i Galaxy SIII, men langt de fleste softwareændringer kan man få i Play og typisk helt gratis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar