mandag den 24. september 2012

Gratis videokonferencer

Jeg får løbende mange reklamer for smarte (og dyre) videokonference-systemer, og nu er nogle af mine kollegaer også begyndt at efterspørge det. Men det kan gøres helt gratis.

Vi bruger Google Apps, og en del af denne Google-pakke er Google+ og herunder de såkaldte Hangouts.


Hangouts giver mulighed for simpel 1-til-1 videotelefoni men også konferencer med op til 10 deltagere. Man kan oven i købet vise skærmbilleder til hinanden og samarbejde i Google Dokumenter.

Det er helt gratis, og det virker også på iPad og mobiler (Android og iPhone) med foranvendte kameraer. En pc skal naturligvis bare have en webkamera.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, for Google har helt glemt det professionelle segment. Når man starter en hangout inde i Google+, bliver man tilbudt de mest mærkelige offentlige hangouts såsom date-chat med en 13-årig pige. Det er simpelt hen for useriøst. Hele brugergrænsefladen lugter også af Facebook og Skype - og ikke software til virksomheder.

Der er dog et lille plaster på såret, for har man været igennem registreringen på Google+ én gang, behøver man ikke at gå derhen for at starte hangouts. Man kan nu starte dem direkte fra chat-klienten i GMail.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar