tirsdag den 11. september 2012

Google Docs på iPad (næsten)

Jeg har længe kæmpet for at få Google Docs til at virke på iPad (og Android for den sags skyld), og jeg mener i Google Docs-format ikke Microsofts filformater. Det har vist sig at være en stor udfordring. Nu er der dog ved at ske noget. 

I går kom en ny version af Google Drive, der gør det muligt at oprette og redigere tekstdokumenter. Og der er adgang til forholdsvis meget formattering. Det er stadig ikke muligt at rette regneark og præsentationer, men det er skridt på vejen.

Hidtil har Google vist en mobil-version af Google Docs, der i praksis ikke kunne bruges til meget andet end at se indhold. Man kunne bede om en desktop-version, men den var så ustabil, at den i praksis var ubrugelig.

Jeg har også prøvet 3.parts programmer som QuickOffice (som Google i øvrigt har købt). Det virker slet ikke i øjeblikket. Der er en generel fejl, som udviklerne kæmper med. QuickOffice virker fint, hvis man holder sig til Microsofts filformater og gemmer i for eksempel Google Drive eller Dropbox, men programmet virker ikke med Googles filformater, som jeg gerne vil bruge.

QuickOffice koster 119 kroner, og det lidt pinligt, at tekstbehandlingsdelen faktisk rummer færre muligheder end den i Google Drive, der er helt gratis. Men QuickOffice kan naturligvis andet, for programmet kan håndtere regneark og præsentationer.

Kan man leve med Microsofts filformater, er der i øvrigt mange muligheder. Se for eksempel min artikel om CloudOn. Men jeg vil helst bruge Googles formater, fordi der er så mange fordele så som samarbejde med kollegaer, versionsstyring og så videre. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar