tirsdag den 12. juni 2012

Gratis Microsoft Office til iPad og Android

CloudOn er endelig blevet lanceret i Danmark, og det er en rigtig og gratis Microsoft Office 2010 til iPad og Android. Ja, du læste rigtigt. Ægte Office med Word, Excel og PowerPoint helt gratis.

Fidusen er, at CloudOn kører Microsoft Office på nogle servere, og du køre det virtuelt på din iPad eller Android. De gemmer ikke dine filer, du arbejder på dine egne filer, og det kan være filer i Dropbox, Google Drive eller Box.Man kan oprette, åbne og gemme dokumenter i disse sky-tjenester. Det eneste, man ikke kan, er at kopiere filer mellem dem.
Det er næsten for godt til at være sandt, og når noget er det, så er der ugler i mosen. Det giver naturligvis ikke mening at forære en Office-pakke væk, så der er et par muligheder her:

1) Microsoft køber CloudOn og lægger pris på produktet, eller 2) Microsoft lukker CloudOn på grund af rettigheder eller 3) Microsoft opkræver betaling hos CloudOn, der sender regningen videre til kunderne.

Men indtil videre er det helt gratis. Det fungerer overraskende godt. Det er lidt svært at markere tekst i Word, men efter lidt øvelse går det fint.

CloudOn understøtter de nyeste Microsoft formater. Produktet understøtter ikke Googles egne dokument-formater, men CloudOn kan faktisk alligevel, for klikker man på et sådan dokument, bliver det konverteret til Office-format (altså docx, xlsx etc.).

Jeg har testet CloudOn på en iPad 2, og det virker overraskende godt. Jeg ville gerne have testet det på Android, men CloudOn kører ikke på min Samsung Galaxy Nexus, der ellers kører Android 4.0.2. Jeg formoder, at det kræver et tablet.Opdateret 20. juni 2012: Umiddelbart kan man alt, hvad der er behov for i en Office-pakke, men man kan ikke udskrive, og CloudOn har åbenbart ikke planer om at levere dette. Det kan dog lade sig gøre alligevel ad omveje. Hvis man åbner Word- eller Excel-dokumentet direkte i Dropbox, kan man sende det til et andet program. Vælger man Evernote, bliver det vist dér, og der kan man udskrive.

2 kommentarer:

  1. Har du fundet fidusen på hvordan man flytter en fil fra Cloudon til Dropbox?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvad mener du? Du kan åbne og gemme direkte i Dropbox?

      Slet