onsdag den 13. juni 2012

Android tablets virker bare ikke

Jeg har prøvet en af Asus’ nye Android tablets - Transformer Pad TF300T. Det var en kæmpe skuffelse. Jeg kan simpelt hen ikke forstå, hvorfor den virker så dårligt. Jeg har i forvejen en iPad 2 og sammenlignet med den, så står det slemt til med Android tablets.

Umiddelbart ser alt ganske fint ud. Den kører Android 4 ligesom min Galaxy Nexus telefon, og brugergrænsefladen er pæn og indbydende. Men når jeg bruger browseren, går det helt galt. Den hakker derudad. Prøver man at trække i vinduet med en stor side, så står den til tider helt stille. Efter nogle sekunder ruller indholdet - måske.

Det samme gælder tryk på knapper. Nogle gange virker det. Andre gange er der en kæmpe forsinkelse - og nogle gange må man trykke flere gange.

Og problemerne er de samme uanset om man bruger den indbyggede browser, Chrome browseren eller Opera. Jeg kan ikke forstå det. Det virker nemlig fint på min mobil. Her er der slet ikke den slags problemer, selv om det er samme styresystem og samme browsere - oven i købet på langsommere hardware.

Der er naturligvis ting, der virker efter hensigten på denne tablet, men surf på internet må være det primære sigte, og så længe det slet ikke fungerer tilfredsstillende, er Android ikke egnet til opgaven.

Jeg har også prøvet en tablet fra Samsung, og jeg har talt med andre, der bekræfter problemerne. Android virker ganske enkelt ikke godt nok på tablet endnu.

Man undrer sig. Denne Transformer er udstyret med en Tegra 3-processor med fire kerner, og den burde kunne klare en iPad 2 uden problemer, men det er slet ikke tilfældet.

Det værste er, at disse tablets jo ikke er billigere end Apples iPad, og der er heller ikke mange programmer, der er optimeret til tablets i Googles Play-butik. Android taber på alle områder, når man sammenligner med Apple.

Google har ikke engang sørget for, at man kan bruge alle dele af Google Dokumenter (Docs) på disse tablets. Det ville ellers have været oplagt, men Google Dokumenter virker hverken på Android eller iPad (iOS).

Android har fået godt fat i mobil-markedet, og her rykker systemet. Men den er helt skæv, når det gælder disse tablets.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar