onsdag den 25. april 2012

Google Drive er ude

Så blev Google Drive (dansk version Google Drev) endelig lanceret. Produktet er som ventet en konkurrent til Dropbox - men vel og mærke en konkurrent, der tilbyder mere plads, flere funktioner og lavere priser. Det ser dog ud til, at Google lancerer produktet noget hakkende. Jeg har ikke adgang i dag, men hjemmesiden er kørende.

Google Drive erstatter delvist lagersystemet i Google Dokumenter. Man har nu 5 GB gratis plads, hvor Dropbox kun giver 2 GB. Og dokumenter i Googles egne formater tæller stadig ikke med. Her er der ubegrænset plads.

Priserne på opgraderinger er meget billige sammelignet med Dropbox og andre. Men Google ser ud til at have skruet noget op for priserne. Før kostede 80 GB i Picasa Web (og Google Dokumenter) lidt over 100 kroner om året, hvilket var meget billigt i den verden. For at opgradere Dropbox, starter priserne på over 500 kroner om året for 50 GB. Den nye Google Drive koster cirka 164 kroner om året for 25 GB, mens 100 GB nu koster cirka 300 kroner. Man betaler nu pr. måned, hvor man før betalte pr. år.Hvis du allerede har købt ekstra lagerplads til den gamle pris, som jeg har, så er den gode nyhed, at du beholder den gamle pris, så længe du ikke ændrer kontoen eller så længe kreditkortet virker. Du kan læse mere om betalingsmodellerne her.


Google Drive lugter ganske meget af Dropbox med synkronisering til pc og Mac. Adgang fra mobile enheder - og en webgrænseflade. Det samme gælder deling. Men Google er naturligvis gået længere. Man kan se mange filer uden at have de tilhørende programmer. Det er man vant tiil med for eksempel Word og Excel, men Google Drive viser også Adobe-formater.


Da jeg ikke har adgang endnu, har jeg ikke kunnet teste den funktion, som jeg venter mest på. Det gælder nemlig om at kunne undgå synkroniseringskonflikter, når flere i et firma åbner for eksempel samme Word-dokument. Det kan hverken Dropbox eller alle konkurrenterne klare. Jeg håber, at Google kan. Jeg skriver om dette, når jeg har fået det testet.


Umiddelbart ser det desværre ud til, at Google løser problemet ligesom Dropbox, hvilket vil sige ikke løser problemet. Google laver også flere versioner af filen, hvis flere ændrer den samtidig. Den præcise formulering i dokumentationen er: 


"If two people make changes to the same file, both versions will be available online in the file’s revision history. Only the latest version of a file will be available every collaborator’s Google Drive folder".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar