torsdag den 12. april 2012

Currents blev til Aktuelt

Google Currents til Android er kommet til Danmark (og en lang række andre lande). Her har produktet fået navnet Aktuelt. Det kan hentes i Play-butikken nu.

Currents er en App til Android (mobil eller tablet), der kan vise internet-indhold i et magasin-lignende layout. Der er allerede nu et stort antal magasiner, som man kan abonnere på. Hvis du for eksempel gerne vil læse nyheder på Engadget, så kan du besøge hjemmesiden, du kan vælge at læse nyhederne via en RSS-læser - eller du kan altså bruge Google Aktuelt.

Aktuelt giver ud over et pænt design og god navigering også en række andre muligheder. Google Translate er for eksempel indbygget, så man kan oversætte udenlandske artikler med et simpelt klik mellem 38 sprog. Google Aktuelt finder også automatisk ud af, hvad der er nyt i magasinet og kan synkronisere det hele ned på telefonen, så man kan læse i et fly uden internet-forbindelse.

Google er også klar med en tjeneste til indholdsleverandører, så de kan gøre deres indhold klar til Aktuelt. Det hedder Currents Producer.

Jeg har prøvet produktet, og det ser ud til at fungere fint. Men der er altså “kun” tale om de samme artikler, som man finder på hjemmesiderne. Hvis du abonnerer på Forbes, så er det altså ikke magasinet, som du får gratis. Det er hjemmesiden, der er pakket ind på en pænere måde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar