mandag den 16. april 2012

Boxee Box sælger dårligt

Boxee Box er en kæmpe fiasko kommercielt, hvis man skal tro på de rygter, der florerer i internationale medier. Rygterne stammer angiveligt fra en tweet fra en ansat hos Dlink, der skriver, at der er solgt sølle 200.000 i alt globalt. Der er godt nok to millioner brugere, men hovedparten er altså personer, der har installeret softwaren på en pc.

Problemet er ifølge flere kilder større end som så. Der er stort set ingen, der køber bokse til at vise tv streamet fra internet. Den eneste positive historie er (naturligvis) Apple, der har solgt cirka 4,2 millioner eksemplarer af Apple TV. Det er dog så få i Apples verden, at det betegnes et hobby-projekt. Der skal nok nogle flere nuller på det tal, hvis Apple skal interessere sig mere for området. Næststørst er i øvrigt Roku, der angiveligt har solgt 2,5 millioner enheder i alt, mens Google også skraber bunden med under en million.

Hovedparten af brugerne er i øvrigt i USA, hvor de fleste brugbare tjenester er lukket inde, så udbredelsen i Danmark må forventes at være skræmmende lille.

Jeg har selv en Boxee Box, som jeg mest bruger til at se Netflix. Jeg elsker min boks, men jeg vil kun anbefale nørder at købe den. Den er simpelt hen for rå i sin grænseflade, så den kræver næsten en Linux-nørd for at spille ordentligt.

Apple TV kan slet ikke matche Boxee på funktioner, men Apples boks er langt mere simpel at bruge og dermed meget mere velegnet, når man taler om almindelige brugere og udstyr til et tv - ikke en computer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar