fredag den 9. marts 2012

Play over det hele

I forgårs annoncerede Googe navnet Play, der samler Android Market, Google Music og Google eBook Store. Men der er åbenbart større planer. Den nye tjeneste skal også inkludere lydbøger, aviser og magasiner. Målet er naturligvis at konkurrere både med Amazon og Apple. Der spekuleres også på, om Google vil gå på jagt på helt nye områder som Netflix og Hulu - altså streaming af tv direkte. Et tredje rygte siger, at Google i samarbejde med Asus vil lancere sin egen tablet ligesom firmaet har gjort med mobiltelefoner.

Vi danskere skal dog ikke glæde os for meget - i hvert fald ikke med de to første rygter. Det er åbenbart håbløst for alle disse smarte tjenester at komme på det danske (og hovedparten af det europæiske) marked. Vi skal nok få adgang til aviser, bøger og magasiner, men streamet tv, videoleje, musik (køb eller streamet) får ikke lov til at komme over Atlanten.

Det er der heldigvis råd for i form af tjenester som unblock-us.com, men de koster penge og gør tingene mere besværlige.

Det forventes også, at Google vil gå mere ind i spil-markedet igen under Play-navnet. Det siger Googles produktchef Punit Soni til Android and me. Google har reelt fire platforme til spil i dag; Google+, Chrome, Native Client (fx Windows) og Android. Disse fire skal med HTML5 og native kode samlet til ét, hvor det er muligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar