onsdag den 28. marts 2012

Ninite til installaton og opdatering

Jeg vil anbefale Ninite til installation og opdatering af programmer både privat og på arbejdet. Vi bruger købeversionen af Ninite på arbejdet til at opdatere 100 computere hver dag, og det koster bare 20 dollar om måneden. Privat er Ninite helt gratis og for mig helt uundværlig.

Ninite er en webside, hvor man kan markere de programmer, som man vil installere eller opdatere. Man downloader derefter et meget lille installationsprogram, som kører helt automatisk.

Stort set alle de populære udvidelser til Windows er der - såsom Flash, Java, .NET, Adobe Reader etc. Men der er også en lang række programmer som browsere (Google Chrome, Firefox), VLC-videoafspiller, Picasa, CutePDF, Evernote, Dropbox, AVG antivirus, Skype etc.

Automatisk og bedst
Der er to ting at bemærke. For det første bliver alle de ønskede programmer installeret eller opdateret i ét hug. Du skal ikke svare på noget som helst. Du skal ikke godkende licensbetingelser eller andet. Der bliver heller ikke installeret tåbelige værktøjslinjer eller andet bloatware. For det andet er der tale om de “gode” gratisprogrammer på markedet.

Picasa er således det bedste program til billeder, og VLC er det bedste program til video. Du behøver altså ikke at lede overalt på internet efter et program til et eller andet. Ninite har allerede fundet det bedste til dig (i gratis-kategorien).

Du behøver ikke at besøge hjemmesiden igen, når programmerne skal opdateres. Du kører bare installationsprogrammet igen og igen. Det sørger automatisk for kun at downloade og installere de programmer, som er blevet opdateret siden sidst.

På netværket
Hvis man betaler de 20 dollar om måneden, kan man bruge Ninite kommercielt, hvilket vil sige i firmaer. Her kommer der også flere andre forbedringer. Der er for eksempel NiniteOne, som er et program, der kan lægges i logon-scriptet i Windows AD. Så kan man sikre, at alle de ansatte får opdateret for eksempel Flash, Java og Adobe Reader hver morgen.

Ifølge eksperter er det nemlig den største sikkerhedsrisiko i dag - at disse programmer kører i gamle versioner. Der findes mange andre værktøjer på markedet, der kan opdatere programmer på et netværk, men de kræver typisk meget mere arbejde, og de koster mange gange mere end Ninite. Det kræver én sølle linjes tekst i logon-scriptet at opdatere disse programmer helt automatisk for 100 brugere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar