fredag den 23. marts 2012

Boxee og Roku vinder over Apple og Google

FixYa, der er en af USA’s største websites med bruger-til-bruger-hjælp til udstyr, har undersøgt fire af de mest udbredte tv-bokse til internet-tv. 


Det er Apple TV, Google TV, Boxee og Roku. Alle fire er udbredte og fungerer godt, men brugerne oplever også problemer med alle fire, selvom de er meget forskellige på hver af dem.

Internet-tv bruges for eksempel til at se Netfix, der nok er den mest udbredte kanal på markedet. Netflix findes ikke i Danmark, men det er let og billigt at omgå med teknologier som unblock-us, som jurister har erklæret lovlige her i landet.

Analytikere forventer, at antallet af globale brugere vil nå op på 500 millioner i 2015, så internet-tv eller web-tv kan være den næste store ting på tv-markedet, og det bliver bokse som disse (eventuelt samme mulighed bygget direkte ind i tv’et), der kommer til at drive teknologien. Det forventes for eksempel, at Apple går ind på markedet med et tv med indbygget Apple TV.

En overraskende konklusion i rapporten er, at de små vinder over de store. Lille Boxee og Roku er mere populære blandt brugerne end Google og Apple.

Apple TV-brugerne brokker sig mest over problemer med integration til iTunes. Google-brugernes største problem er, at en del indhold er blokeret for dem (typisk kanaler). Så det er faktisk den dårligste af de fire, hvis man ser på muligheder for brugerne.

Brugerne af Boxee har flest problemer med opdatering af firmware, mens brugerne af Roku har flest problemer med at få boksen på internet. Roku er lettest at finde ud af for brugerne, mens Boxee vinder på flest muligheder.

FixYa har flere end 20 millioner brugere og hjælp til flere end tre millioner produkter. Websitet svarer lidt til danske eksperten.dk, selvom det fungerer noget anderledes. Hele rapporten kan hentes her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar