torsdag den 8. marts 2012

Apple TV ikke på højde med Boxee

Apple lancerede i går en ny generation af Apple TV, der kan bruges til at vise indhold fra nettet på tv (og meget andet). Lanceringen druknede godt nok i den nye iPad, men der var heller ikke meget nyt i tv-delen. Det nye Apple TV kan som ventet klare FullHD (1080p), men bort set fra det, var der ikke meget nyt.

Apple TV er stadig meget billigt med en pris i Danmark på under 1.000 kroner, men produktet kan slet ikke matche Boxee Box fra Dlink, der i lang tid har kunnet klare 1080p og meget mere, end Apple kunne drømme om at lægge i deres produkter. Boxee Box koster godt nok cirka 1.400 kroner, men det er meget lidt for de ekstra muligheder.

Apple TV er derfor fortsat valget til dem, der vil holde sig inden for Apples infrastruktur i alle henseender. Selv integration med for eksempel iPad (streame fra iPad til tv) kan Boxee nemlig også klare, så der er virkelig ikke mange fordele i Apple-produktet.

Boxee Box har både USB-porte og SD-porte, hvilket Apple ikke har. Begge kan vise Netflix, men Boxee har langt flere tjenester under overfladen end Apple. Begge kan vise billeder fra Flickr, men Apple kan ikke klare Picasa, hvilket Boxee kan.

Ser man på understøttede formater - altså video-, billed- og lydformater - så går det helt galt for Apple, der typisk kun klarer de formater, man finder i iTunes. Boxee spiser næsten alle tilgængelige formater på markedet. Apple kan således ikke klare video i MKV eller lyd i OGG.

Har man en NAS i huset, kan man også få streamet lyd, video og billeder fra den. Det kan man ikke med Apple.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar