onsdag den 29. februar 2012

Nu virker mailto i Chrome

For få måneder siden gjorde Google det muligt at håndtere webcal-links i Chrome, så Google Kalender håndterede disse links på websider. Nu er det også blevet muligt at håndtere mailto-links, som er endnu vigtigere. Hidtil har man været tvunget til at installere Gmail Notifier, hvis man ville kunne klikke på mail-links.

Når du starter din Gmail, får du denne dialog:

 

Hvor du kan acceptere muligheden. Bemærk, at det kan drille, hvis du logger ind i flere Google-konti samtidigt. Det er nemlig den primære (den første) Google-konto, der får klikket.

Hvis du senere vil rette disse indstillinger, skal du i Chromes Valgmuligheder+Avancerede valgmuligheder+Indstillinger for indhold+Administrer håndtering.

 

Her kan du slette indstillingerne. Det kan også lade sig gøre i andre browsere. Her er metoden til Firefox, og her er metoden til Internet Explorer.

Google+
Google har også opdateret kontaktpersoner under GMail i Google Apps. Det betyder, at personer i dine netværk i Google+ automatisk kommer ind i dine kontaktpersoner, og eksisterende personer i kontaktlisten får data fra Google+. Det kræver naturligvis, at man har slået Google+ til som service i selve Google Apps.

Præsentationer
Google har også opdateret programmet Præsentationer i Google Dokumenter, så man nu kan kommentere og samarbejde ligesom i de andre programmer.

Det er dog lidt ærgerligt, at programmet ikke automatisk opdaterer gamle præsentationer til det nye format. Hvis du vil bruge nyheden i en gammel præsentation, skal du lave et nyt dokument og importere de enkelte sider fra det gamle dokument.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar